Benzer Ürünler
  • “1. Dünya Savaşı Üzerine”, Bergson, Boutroux ve Johnson’un kaleminden çıkan düşünsel parçalarla 1914–1918’in ruhuna ışık tutuyor. Yahya Yeşilyurt’un çevirisiyle 104 sayfalık bu eser, savaşı kavramak isteyenlere felsefi ve tarihsel bakış kazandırıyor.
    ₺147,00
    ₺210,00
    %30 İndirim
    %30İndirim
    Yeni Ürün
  • İsmail Gezgin’in kaleminden dökülen “Gılgamış”, Mezopotamya mitinin temelinde insanlığın varoluş sorularını gündeme taşıyor. 220 sayfalık bu eser, Homo sapiens’in ölümsüzlük arayışını, ölüm gerçeğiyle çarpıcı bir şekilde yüzleştirerek mitolojik ve felsefi bir yolculuğa davet ediyor.
    ₺269,00
    ₺370,00
  • James Walvin’in “Şeker”, kölelikten neo-liberal döneme uzanan 360 sayfalık çarpıcı bir tarih eseri. Gökçen İleri çevirisiyle ocak 2025’te yayımlanan bu kitap, şekerin tek başına bir besin değil, sosyoekonomik bir güç olduğunu gösteriyor. Emek, acı ve modern beslenme alışkanlıkları bu eserde buluşuyor.
    ₺369,00
    ₺520,00
    %29 İndirim
    %29İndirim
    Yeni Ürün
  • Anthony Kaldellis, Bizans’ı yalnızca otokratik bir imparatorluk olarak değil, halkın etkin olduğu “cumhuriyet” örtüsü altındaki bir deneyim olarak yeniden tanımlıyor. Bahattin Bayram’ın çevirisiyle 376 sayfalık bu eser, imparatorluk tarihine farklı bir pencere açıyor.
    ₺379,00
    ₺550,00
    %31 İndirim
    %31İndirim
    Yeni Ürün
  • “Persler: Büyük Krallar Çağı”nda Llewellyn‑Jones, Kyros’tan Kserkses’e Ahameniş İmparatorluğunu, İran yazıtları ve arkeolojik kaynaklarla yeniden canlandırıyor. 480 sayfalık özenli çevirilerle, imparatorluğun siyasi entrikalarından kültürel çeşitliliğine tarihi bir panorama sunuluyor.
    ₺489,00
    ₺670,00
    %27 İndirim
    %27İndirim
    Yeni Ürün

Devlet ve Siyaset Teorisi

0.0
Para Puan : 1000
Fiyat : ₺340,00
Barkod : 9786054878413
:

Bu kitapta ele alinan devlet teorilerinin birçogu sanayilesmis ulus-devlete ya da egemen kapitalist ekonomilerle karmasik bir iliski içerisinde olan bagimli ulus-devlete deggindir. Bugünün küresellesmis enformasyon ekonomisinde bu teoriler hâlâ geçerlidir, ancak bunlarin hizla degisen bir baglama uyarlanmalari gerekmektedir. Sonuçta devlet teorileri, ulus-devletlerin çokluktan ziyade azin çikarlarini temsil etmeleri gerçegi karsisinda kendi iktidarlarini nasil yeniden üretmeye çalistiklari konusuna –onlarin mesruiyet arayislarina– odaklanirlar. Küresellesmis bir baglamda bu süreç daha da karmasiklasir. Çünkü ulus-devlet, çoklugu mesruiyetine ikna etmek için kullanabilecegi imkanlar açisindan giderek daha fazla kisitlansa da enformasyon teknolojisi ve iletisim, bilgiyi çoklugun erisimine açmistir. Dolayisiyla diger bütün sosyal teoriler gibi devlet ve siyaset teorisinin de degisim sürecinin parametreleri isiginda yeniden degerlendirilmesinde fayda vardir. Kitabin yanit aradigi sorular (Bir arastirma nesnesi olarak Devlet’e nasil yaklasilmali? Devlet’in neligine ve nasil isledigine iliskin ne gibi tartismalar var? Toplum ile Devlet’in rolüne yönelik degisik bakis açilari, toplumsal degisimle iliskili siyasetin hem araç hem de amaç temelinde farklilasmasina nasil yol açmaktadir? vb.), içinde yasadigimiz tarihsel gerçekliklerle siki sikiya baglantili olmayi sürdürmektedir. Bu eseri zamana dayanikli ve degerli kilan da budur.
Yazar Adı
Martin Carnoy
Çevirmen
Simten Coşar Mehmet Yetiş Aykut Örküp
Baskı Sayısı
2. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
334
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR